Blog Action Day

Idag är det Blog Action Day, en dag då alla bloggare uppmanas att skriva om samma ämne. Ämnet är fattigdom då var person ska skriva sin egen uppfattning och erfarenhet av fattigdom.

Fattigdom är idag vanligt bland många av världens människor och tanken är såvitt jag förstått att man ska prata om folk som inte har tillräckligt med pengar för att klara sig i världen, Men om man ser de ur ett annat perspektiv, folk som är riktigt fattiga, de kanske har andra rikedomar, vad man själv värderar som rikedom är ju högst personligt. Men att vara fattig kanske inte alltid betyder att vara fattig på pengar. Även om denna dagen faktiskt handlar om detta.

Som student så klagar man alltid på att man inte har några pengar och man vet inte hur man ska klara sig fram till csn kommer, om man tar det ett steg längre och kollar vad man har så är man långtifrån fattig, visst, ibland är det lite knapert, men som student har du alltid ett hem att komma hem till, du har mat på bordet, även om den består av nudlar så finns den där, du har kläder som du kan använda, och säkerligen mer kläder än vad du använder. Och klaga inte mer om du dessutom köpt alkohol för dina csn-pengar, för ärligt talat, en öl eller ett glas cider är gott, men det kostar sjukt mycket pengar och det är definitivt inget du faktiskt behöver!

Jag är själv väldigt dålig på att skänka pengar till de mer behövande, men uppmanar ändå folk att faktiskt göra det, dina medmänniskor vill också ha ett bra liv, även om du inte känner dom och de bor på andra sidan jorden, de är fortfarande människor med sinnen och behov.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0