1:a Advent



Va på adventskonsert i Tabernaklet igår, mycket bra! härligt att lyssna på, efter konserten hamnade vi ute i Ruddalen i Frölunda och fortsatte gemenskap med glögg och hemmagjorda grejer, nån kolagodis av nåt slag, inslaget i papper, sjukligt gott!! =) det gick ner ett par såna i min mage.. Glögg alltså. premiären var i tisdags sen har det rullat på, drack på jobbet i fredags, fick glögg fredagkväll, lördag kväll, två gånger, och idag kunde jag inte motstå, så jag köpte hem en flaska vit glögg, väääldigt god! Den avnjöts själv i ett varmt bad i mitt badkar, lyssnandes på julmusik med Celine Dion. Säga vad man vill, men det var ritkigt skönt att bara ligga där och njuta.

Va på förmiddagsmöte i Tab, och träffade många fina vänner, gick och åt efteråt på Hard Rock, blev något chockad när servitrisen snackade engelska, så man fick ju glänsa med sin affärsengelska.. haha.. Efteråt blev det stor jakt på en adventsljusstake, jag vet att jag flyttar om tre veckor, men jag vill ändå ha en fin ljusstake som ljuser upp vardagen lite, och givetvis kunde jag ju inte köpa vilken som helst, självklart köper man en från Gnosjö Konstsmide. hela 39:- på Clas Ohlson. denna superaffär! dom har ju allt!!

Fick ta hand om Johanna en stund, hon skulle ut till pissingen och träffa lite vänner.... å dricka glögg.. den där glöggen alltså.. haha.. den är överallt! vi gick i alla fall till hemköp vid kaserntorget och när vi närmar oss så hör vi en folksamling skrika, precis så där som man skriker när man är på konsert.. och vi märker när vi kommer förbi hörnet att det är sjukt lång kö utanför sticky fingers.. varför då.. .. jo, det märkte vi sen varför. Timo Räisinen (..vet inte hur han stavar) hade audition för Körslaget till hans uppsättning.. så de va därför de va så mycke folk... sen blev de hem å bad för min del som jag skrev innan, vad jag däremot inte skrev va att när jag duschade av mig så ljuder brandvarnaren som en galning.. då har den reagerat på min dusch.. hur sjukt är inte de!!??.. och det brukar den göra, så därför har inte jag å jocke haft brandvarnaren igång, men tänkte igår att det är säkert bättre nu.. men icke sa nicke.. ..nu ska jag äta.. =)


Nu va de faktiskt längesen!

Det har hänt så mycket det sista, har inte haft tid att vila riktigt. förra veckan var aningen katoisk, men väldigt kul! Genom skolan hade vi en projektgrupp, jag, Palo, Sanna å Emelie, gött gäng där vi hade ett projekt för David Lega & Therese Albrechtson, läs mer om dom på: http://www.lega.se/ och http://www.theresealbrechtson.com/ ..två spännande människor mitt i karriären! Vi hade ett event för dessa två kallat Mingel, Mode, Mat .. blev succé, i alla fall enligt oss själva och david och Therese.

Förra helgen blev hoppig, jag sov varannan natt i göteborg och varannat natt i Gnosjö, förra veckoslutet, men trevligt, fick ju träffa mina föäldrar vilket alltid e gott! Den här veckan har varit mycket också, va på Saab i trollhättan och hade utförsäljning med min praktik, det gick riktigt bra! vi va där i två dagar och det var väldigt hektiskt, men kul!



..tyvärr fick vi inte se någon sån här, men vi fick se massa människor som jobbade på Saab, finns helt klart en del original där ute alltså.. haha!

..idag blev jag ensam, nu är mitt samboskap slut, eller kombo kanske är bättre att säga. Idag flyttade jocke ut så mitt vardagsrum består av en soffa och ett bord, har numera ingen TV, men jag klarar mig ganska bra utan.. =) Känns konstigt att sitta ensam i lägenheten nu och faktiskt tråkigt, Man har ju blivit van att ha alltid ha nån i närheten, Så jocke kommer saknas.

nu ska jag snart kila iväg på adventskonsert. de blir nice! =)

Chipp!

Tävling i kontorsbeteende

Poäng utdelas på en skala baserad på svårighetsgrad, men du kan belöna dig själv extrapoäng för kreativt utförande.
 
En-poängsskämt: Spring ett varv runt kontoret i full fart. Stöna ljudligt i toalettbåset (minst en "icke spelare" måste finnas på toaletten vid tillfället.) Ignorera de första fem personerna som säger "God morgon". Ring upp någon på kontoret som du knappt känner, uppge ditt namn och säg "Jag ringde bara för att meddela att jag är alldeles för upptagen för att kunna prata just nu. Hej då." För att signalera slutet av en konversation, sätt händerna för öronen och grimasera.
 
Två-poängsskämt: När någon ger dig ett papper, känn på det och viska "Mmmmm, det där känns skönt." med sensuell röst. Lämna din gylf öppen i en timme. Om någon påpekar detta, svara "Ursäkta, men jag föredrar det så här."
Gå sidledes till kopieringsmaskinen. När du åker hiss, flämta till dramatiskt varje gång dörrarna öppnas.
 
Tre-poängsskämt: Säg "Jag tycker om din stil., till din chef och 'skjut' honom med dubbelpipiga fingrar. Babbla osammanhängande till en kollega, och fråga sedan, "Fick du med allt det där? Jag vill inte upprepa det." Sök dig själv i interntelefonen (utan att förställa din röst). Ställ dig på knä framför vattenmaskinen och drick direkt från munstycket (det måste finnas en icke-spelare inom synhåll). Ropa slumpmässiga nummer medan någon räknar.
 
Fyra-poängsskämt: Vid slutet av ett möte, föreslå att det för en gångs skull skulle vara trevligt att avsluta med att sjunga nationalsången. (En extrapoäng om du börjar sjunga den själv) Gå in på en väldigt upptagen persons kontor och, medan han tittar på dig med växande irritation, tänd och släck hans lampa tio gånger. Kalla alla du pratar med för "Bob" i en timme. Meddela för alla under ett möte att du "verkligen måste gå och göra nummer två." Medan en kontorskamrat är ute, flytta deras stol till hissen.
 
Fem-poängsskämt: Under ett möte eller i en trängd situation, slå dig i pannan upprepade gånger samtidigt som du muttrar "Håll tyst, för fan, håll tyst, allihopa!" Vid lunchtid, gå ner på knä och meddela, "Vid Gud som mitt vittne, kommer jag aldrig mer gå hungrig." I en kollegas dagbok, skriv in, "10:00: Se hur jag ser ut i tights." Bär ditt tangentbord till en kollega och fråga, "Vill du byta?" Upprepa följande konversation 10 gånger med samma person: "Hörde du det där?" "Vaddå?" "Glöm det, det är borta nu." Kom till jobbet i armékläder och, när du tillfrågas om det, svara, "Jag kan inte prata om det."
 
Sex-poängsskämt: Låtsandes vara en hovmästare, ring en kollega och säg att han vunnit en gratis lunch på en lokal restaurang. Låt honom gå. Leta reda på dammsugaren och börja dammsuga runt ditt bord. Häng en 60 cm lång bit toalettpapper baktill i dina byxor och agera jätteöverraskad när någon påpekar det för dig. Rollerblada runt på golvet och kasta godis.
 
 
LYCKA TILL!!!


Caroline Nygren

Man kan ju säga att Carro är en nygammal vän, vi har ju alltid träffats på läger å så. men först nu har vi börjat hänga. och det måste jag säga att det är väldigt trevligt! hon e ju från skogarna hemma så det är skönt att umgås med lite äkta smålänningar.. =)



Namn: Caroline Nygren
Smeknamn: Carro
Kommer från: Tjärshult.. eller va de tjäshult.. eller hur stavas det eg??
Gör: pluggar till en sån där apotekare, inne på sin 7:e termin, om jag inte minns helt fel
Möttes första gången? oj, det måste ha varit UV-lägret år 2000 kanske. eller nåt sånt.. vet faktiskt inte, men att det var ett UV-läger, det vet jag, ni som inte vet vad ett UV-läger är så är det ett scoutläger
Hur länge har vi känt varandra? säg 8 år så blir det bra, fast vi har ju hängt på riktigt i några månader
Röker? ne, de hoppas jag verkligen inte, eller det gör du inte, men jag hoppas inte att du börjar heller.. 
Föredrar öl eller vin? svår fråga. men vin tror jag om du måste välja
Tror han/hon på gud? det gör du. i alla fall gjorde du de igår, så då känns det som att du gör det även idag.
Första intryck? oj, kommer verkligen inte ihåg, sorry, men det var ju ett tag sen...
Ålder? en fin ålder av 23 år.. ..du vet, vi som är lite mer vuxna (sjukt internt, men Matilda och Oskar förstår också..haha)
Födelsedag? tror att det är på våren, men jag låter det vara osagt.. vill inte titta på fejjan
Hårfärg? blont och långt vackert hår.. och de tycker jag verkligen! så cred till dig!
Ögonfärg tror dom är blågröna, har för mig att jag försökte kolla extra noga nu i helgen
Syskon? det är la en bror och en syster, systern bor i gbg om jag har för mig rätt.
Favoritsysselsättningar? Baka, å de är du grym på! du gillar friluftsliv = positivt! beach volley är lite av en favorit för dig, fast igår var du inte direkt superpepp...
Vilken sorts musik lyssnar han/hon helst på? förlåt, men jag passar på den, jag har inte en aning. jag får fråga dig nästa gång vi träffas
Te eller kaffe? hehe.. Kaffe! ..när du dricker kaffe i samband med att du är trött så skulle man kunna ta dig för att vara aningen smått berusad.. haha!! .. du vet vad jag menar
Bästa sida? oj, det är väldigt många! du är glad och sprallig och är alltid på att göra saker, de e bra!
Blyg eller framåt? skulle nog säga framåt där, rätta mig om jag har fel, men känns som att du är mer framåt sen du flyttade till gbg, men kan verkligen ha fel där...
Skulle du kalla han/hon rolig? haha! JA!.. skitrolig, träffar man dig så skrattar man garanterat!
Är han/hon en rebell, eller följs alla regler?  nja, vet inte riktigt, får nog fråga dig om de också..
Några speciella talanger? hehe.. biljard! e..vi som team va ju grymma!
Favoritfärg? grå? vet inte eg, men nåt säger mig att du gillar grått, och det speglar verkligen inte din personlighet, att du skulle vara gråstrist alltså.. tvärtom!
Bästa minne med denna personen?  Jag måste faktiskt säga den senaste helgen! ..den som ni alla kan läsa om i det tidigare inlägget.. =) .. och givetvis alla härliga läger tillsammans, även om vi kanske inte direkt va de tajtaste där.. men kul hade vi i alla fall!!

Så himla skön helg!

.. det hela började i fredags då jag på min praktik satt i ett arbetsrum med två andra jobbarkompísar varpå en fjärde person kommer in i rummet med en flaska vin klockan halv fyra med en och en halvtimmes jobb kvar och säger att nu öppnar vi den här och tar det lugnt en stund. Så det var bara till att ta sig ett glas vin och sluta jobba en stund, det var skönt.. att slippa jobba en stund alltså.. =)  när jag skulle åka hem så tog jag svängen förbi excet på lite afterwork med härliga klasskompisar och åt en bit mat för att sedan stressa hem och duscha och ta sig till Saronkyrkan på "Smaka & se".. där fortsatte jag på temat vin och fick nattvardsvin, inte riktigt samma grej kanske.. =) så där vart de möte och fika, Efter detta så insåg vi att kvällen är ju faktiskt inte slut ännu och om cirka 40 minuter så fyller ju faktiskt Matilda år så vi började gå mot biljardpalatset för att spela några omgångar biljard på vägen hittade vi detta konstiga:



..vet inte om man kan se exakt vad det är, men det är ett par glasögon till vänster och ett par ballerinaskor höger.. vad dom gjorde där på en ensam tom gångväg mitt inne i göteborg vet nog ingen, men dom kanske trivdes med att vara just där. Biljarden gick bra, Jag å Carro var ett fulländat team! vann givetvis, vid denna tidpunkt hade kvällen gått över kl 23.59, det var alltså lördag och Matildas födelsedag, det fick firas med ett besök på inte mindre än självaste McDonalds och hör och häpna, men Oskar tyckte det var riktigt gott! kom hem vid halvtre-tiden och skulle snart gå upp igen för att åka iväg till björkö med alphagruppen. det var mycket trevligt! vi hade massa föredrag och massa diskussioner och här är några av deltagarna som var me:



Födelsedagsbarnet i mitten, också den person som har armarna högst upp =)



..och en bild där faktiskt jag fick vara med på ett hörn



och så här vackert är det när solnedången kommer

.. på det här stället vi bodde fanns en viss besatthet av skyltar:



denna fanns på den ena toaletten, döm själva vad ni tycker om den, för mig känns den lite..onödig..



..om man säger så här, ni serr dörrkarmen till höger i bilden, om man ställde sig där så hade man varit en komplett idiot om man inte sett att det hade varit ett kök och ett lekrum, vägen till lekrummer var cirka 25 cm från minsta avstånd från denna ingång.. så ..japp..



..är det bara jag som inte fattar NÅGONTING på den här lappen...

åkte tillbaka hem idag från björkö, och jag måste säga att det här var en av de trevligaste helger på mycket länge! =)

ni har säkert sett den förut, men oj va kul!


Festlig panda

...Bör kollas på två gånger, första gången tittar ni på den stora pandan, andra gången den lilla pandan, Mycket nöje! =)


..då va de dags att flytta..

..efter nyår ska jag bosätta mig i ett rum som ligger på vasaplatsen, nedre pilen förklarar vart jag går in. den övre är var jag kommer äta middag nån gång då å då... det är matsalsrummet. är något osäker på vilken våning det är på.. så pilen kanske ska vara en neråt.. mitt rum ligger åt höger utanför bild.



...mer här..


..jag hoppas jag kommer trivas =).. jag har gott om utrymme i alla fall.. lägenheten är en 8:a på 270 kvm.. japp, det är faktiskt så..

Nu ska jag iväg å lyssna på Bengt Johansson Band.. festlig snubbe de där..
Hade förresten en sjukt trevlig födelsedagsfest i onsdags. Jag hade bakat kladdkaka för första gången i mitt liv.. och de va GOOOD!.. det var faktiskt många som berömde den =)... så de e nice!

Anna-Mia Lagerstedt

Efter ett övervägande har jag nu flyttat dig Anna-mia, från M, till A, nöjd =)
Anna-Mia och jag gick i samma gymnasieklass och det var tre år som va sjukt roliga!!.. speciellt våren i trean! galet!



Namn: Anna-Mia Lagerstedt
Smeknamn: Misen (spisen)
Kommer från: ..stackarn kommer från Gislaved...
Gör: Pluggar nåt slags ekonomitjafs i Borås. denna tråkiga stad som även förärats min närvaro ett helt år..
Möttes första gången? en tidig augustimorgon i gislaved, vi var små å veka, men jag hade spanat in dig i avslutningskatalogen från nian, så jag visste att jag kommer i alla fall möta en snygg tjej i min nya klass =)
Hur länge har vi känt varandra? började -98, så 10 år!! helt galet ju!!
Röker? nja.. inte direkt.. men feströker säkert då å då..
Föredrar öl eller vin? Jag har alltid sett dig som en ölmänniska.. haha
Tror han/hon på gud? njae, inte direkt.. men kanske lite.. eller ne, förresten de gör du inte..
Första intryck? snygg bloindin.. hehe
Ålder? ..hehe.. äldre än mig.. ett par månader i alla fall
Födelsedag? typ 19 juli eller nåt sånt.. kommer inte riktigt ihåg.. och jag vill inte tjuvkika på facebook
Hårfärg? blond.. om det undgått någon..
Ögonfärg ? blågröna?
Syskon? visst är det tre systrar du har.. vet bara att jag har träffat en, Syster Julia. det kommer jag ihåg
Favoritsysselsättningar? oj.. vet knappt inte.. plugga.. eller ne, det är ju ingen favorit, men känns som du gör det mycket på fritiden i alla fall..
Vilken sorts musik lyssnar han/hon helst på? Förr gillade du i alla fall The Ark.. tror det gäller fortfarande
Te eller kaffe? Jag gissar på Kaffe där
Bästa sida? Så himla go!!
Blyg eller framåt? tja, du är ju inte direkt blyv, vore la synd att påstå
Skulle du kalla han/hon rolig? Det skulle jag, vi skrattade ihop många gånger under gymnasiet!
Är han/hon en rebell, eller följs alla regler?  Rebell, kommer inte på nåt speciellt nu.. men rebell
Några speciella talanger? öppna en flaska med ögongloben? .. haha.. ne.. kommer inte på nån direkt just nu
Favoritfärg? jag chansar på blått
Bästa minne med denna personen?  Helt klart våra tre år på gymnasiet! vi hade så sjukt kul! vi va i gbg en gång, du, jag å Lina å hälsade på Sarah'o brien, det va himla kul! sen karnelevalen och ja, du vet! så sjukt roligt!!

Gnosjö alltså...

Sitter just nu i Gnosjö och väntar på att åka tillbaka till götet, tåget går om ungefär en timme. idag har det varit familjedag så det har varit trevligt! Vi är en ganska stor familj när alla vi syskon och syskonbarn träffas, då är 12 pers, det är full rulle.. och då menar jag verkligen full rulle, tänk 5 barn mellan1,5 år till 10, det blir spring, tjo och stim!.. Men det är väldigt roligt! Va med om en väldigt jobbig sak idag, men det tänker jag inte ta upp här. skriver mer i kväll eller i morgon. japp, lite stif e ja..

pis

RSS 2.0